Katten & Konijnen kunnen ook bij ons terecht

De vachtbehandeling van katten en konijnen

Speciale Kattendagen

Trimsalon Snuit KattendagKatten zijn gevoeliger voor stress tijdens de trimbehandeling dan honden. Wij vinden het belangrijk dat uw poes of kater tijdens het bezoek aan de trimsalon zo min mogelijk stress ervaart. Hiervoor hebben we een aantal dagen per maand uitgeroepen tot “Kattendag”. De maandag en twee zaterdagen per maand.

Gedurende de maandag zullen we zo min mogelijk honden inplannen. Op de zaterdagen zijn alleen katten welkom (en zijn er dus geen honden aanwezig)

Tevens zal mijn partner, Fred de “kattenfluisteraar” aanwezig zijn. Samen doen we dan de trimbehandeling en dankzij de uitstraling van onze kattenfluisteraar verloopt de trimbehandeling snel en rustig.

Zonder Narcose

Katten worden bij ons altijd zonder narcose behandeld. Een narcose kan vaak extra stress en misselijkheid met zich meebrengen. De narcose moet enige tijd uitwerken en gedurende die periode zal het dier erg onzeker en daardoor onrustig zijn. De totale behandeling (inclusief de voor en na-periode) duurt dan onnodig extra lang.

Buiten de kosten die u zichzelf bespaard, bespaard u uw kat veel onnodige stress door uw kat te laten trimmen zonder narcose.

Algemene Triminformatie Katten & Konijnen

Trimmen

Katten TrimmenZowel langharige als kortharige katten / konijnen zijn welkom in de salon. Bij het eerste bezoek noteer ik een aantal gegevens van u en uw kat/konijn. Dan vertel ik u wat u kunt verwachten tijdens de behandeling, voornamelijk gericht op het te verwachten gedrag van uw kat. Is uw kat erg onrustig of bijterig dan hebben wij de mogelijkheid om een oogkapje te gebruiken. Hiervan zal de kat aanzienlijk rustiger worden en de behandeling beter accepteren.

Daarna zetten we de kat op de behandeltafel. Wanneer alles is besproken starten we met de nagels te knippen. Dit wordt gevolgd door het verzorgen van de vacht. Wat er moet gebeuren is afhankelijk van de vachtsoort van uw dier. Dat staat hieronder specifieker beschreven. Tijdens het verzorgen zullen we regelmatig even een pauze inlassen zodat het dier kan bijkomen van de nieuwe indrukken (indien dit nodig is voor de kat).

Plukken / Ontwollen

Nagels knippen bij kattenAls de vacht van uw langharige kat niet vervilt is of alleen wat kleine klitten bevat is er de mogelijkheid om deze regelmatig te laten plukken. Bij het plukken “trekken” we de losse dode onderharen eruit.

De vacht van uw kat ziet er na deze behandeling weer schitterend glanzend en gezond uit. Het is ook mogelijk om de rug te plukken en de buik te scheren.

Indien u uw kat mooi en klitvrij wil houden dient de kat circa eenmaal in de drie maanden geplukt te worden.

Scheren

Als de vacht ernstig vervilt is moeten we deze scheren. De rug, buik, oksels en de “broek” worden geschoren. De pootjes en de staart scheren we in principe niet. Het kopje knippen we in model. Dit alles gaat zonder narcose. Onze ervaring is dat veel katten zich na de behandeling weer erg prettig voelen. Om nieuwe klitten te voorkomen raden we aan uw kat dan na 3 maanden te laten plukken.

Ontwollen

konijn ontwollenKortharige katten en konijnen kunnen vaak erg verharen. Een kat krijgt bij het schoonlikken van de vacht tijdens de rui namelijk veel haren binnen en teveel haren in het maag-darmstelsel kunnen verstoppingen veroorzaken, of haarballen vormen.

Het laten ontwollen van de kortharige kat scheelt bergen haar in huis. Wanneer dit goed wordt gedaan, hebben u en de kat er een 4 tot 6 maanden plezier van.

Het scheelt niet alleen haren in huis, maar ook de kat zal zich lekkerder in zijn velletje voelen. Het scheelt hem ook veel haarballen uitspugen en jeuk van losse haren, want die lossen haren zijn dan verwijderd.

Wassen

Indien gewenst dan kan de kat ook gewassen worden. Het is in principe niet nodig om een kat te wassen, ze verzorgen zichzelf over het algemeen erg goed. Alleen wanneer een kat sterk vervuild is, is het goed hem een keertje te wassen.


Voor een professionele vachtbehandeling van uw hond, kat en/of konijn
bent u bij Trimsalon Snuit aan het juiste adres !

Trimsalon Snuit, sinds 1995 gediplomeerd trimster !