Trimbehandeling Cocker Spaniel

Trimbehandeling Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniel

 

Voordat we met de trimbehandeling starten, borstelen en kammen we het haar eerst los en verwijderen eventuele klitten. De Cocker wordt eerst helemaal getrimd voordat hij in bad gaat, daarna knippen we de nagels en begint de wasbeurt. Na het wassen wordt de hond goed uitgeblazen om alle nog los zittende haren te verwijderen. Na de behandeling kijken we dan nog de oren na en maken eventueel de oorschelp(en) schoon.

De duur van de trimbehandeling is afhankelijk van het model; showmodel of huishonden model. Dit varieert tussen de 2.5 tot 3,5 uur.

Trimbehandeling Cocker Frequentie: we raden u aan om de Cocker Spaniel elke 12 weken te laten trimmen.

Inbegrepen in de behandeling:

null
 Wassen & Drogen  Ja
 Nagels Knippen  Ja
 Oren Controleren & evt. Behandelen  Ja
 Anaalklieren Controleren & evt. Legen  Ja

Advies:

  • Om de vacht van de Cocker in conditie te houden moet deze regelmatig gekamd en geborsteld worden, waarbij extra aandacht moet worden besteed aan de plekken waar makkelijk klitvorming optreedt. Dat zijn de haren aan de achterbenen, onder de oksels en achter de oren;
  • Wij raden iedere Cocker eigenaar aan een waterblazer aan te schaffen, hier zult u heel veel plezier aan beleven;
  • Blaas 1x in de week de hond met de blazer lekker uit, en u zult versteld staan van het stof dat er wekelijks uitgeblazen wordt.

Ook na een regenbui of lekkere zwempartij even de hond uitblazen scheelt heel veel nattigheid in huis. Het duurt het soms wel 2 dagen voor hij echt helemaal droog is waardoor de bekende hondenlucht ontstaat, dit bent u met even uitblazen kwijt, net als de losse haren.