De Vachtbehandeling van uw Hond

Honden Trimmen

null

Honden Trimmen is de verzamelnaam van de vachtbehandelingen die wij bij uw hond kunnen doen. Standaard is wassen, drogen en nagels knippen inbegrepen bij de meeste behandelingen.

Afhankelijk van het ras en de staat van de vacht van uw hond kunnen we de hond plukken, knippen, ontwollen, scheren of ontklitten.

Kies één van de volgende tabbladen voor meer uitleg over deze technieken:

Plukken

Het plukken van een hondHet plukken van uw hond is handwerk. We plukken dus letterlijk met de hand de loszittende dekvacht van uw hond. Dit is een erg intensief karwei, waarbij het van groot belang is dat de vacht goed “plukrijp” is, anders zou het de hond pijn doen.

Een plukvacht bestaat uit twee lagen, de onderwol en de dekvacht. Een plukvacht wordt elke 6 maanden aangeboden in de trimsalon. Bij sommige honden duurt het “rijp” worden van de vacht iets langer en zal deze om de 7 a 8 maanden aangeboden moeten worden.

De hond kan ook in een stripvacht gezet worden, dan wordt de hond elke 3 a 4 maanden aangeboden voor een trimbehandeling. Bij een stripvacht bestaat de vacht uit drie lagen, een 6 maanden vacht, een 3 maanden vacht en de onderwol. Een hond in een stripvacht heeft dus altijd een 3 maanden oude vacht staan.

Voor mensen die het mooi vinden om een wat ruigere, stoerdere vacht op de hond te hebben, die het niet mooi vinden als de hond in zijn hempje staat, is een stripvacht ideaal.

Ook voor honden die veel buiten zijn of buiten leven is een stripvacht aan te bevelen. Deze bied meer bescherming tegen omgevingsfactoren (bv. scherpe takken) en weersomstandigheden (regen en kou).

Knippen

Het knippen van honden

Bij een knipvacht wordt de vacht met een schaar ingekort en in model gebracht.

Dit kan met een rechte schaar of effileerschaar. Dit hangt af van het haartype van de hond. Met knippen wordt het haar alleen ingekort, de haarwortel blijft in de huid zitten.

Het knippen van honden mag alleen toegepast worden bij honden die een vacht hebben met zacht haar. Over het algemeen verharen deze typen vachten niet, maar groeien de haren erg lang door waardoor de vacht kan gaan klitten.

De meesten honden met een knipvacht worden om de 6 tot 10 weken aangeboden in de salon, zo blijven de klitten beperkt en de hond mooi in model.

Ontwollen

ontwollen van hondenDoor middel van wastechnieken, de waterblazer en speciale ontwolkammen ontwollen we de vacht van de hond.

Dit gebeurd bij honden met een dubbele vacht. Deze honden hebben zoveel onderwol dat we ze tijdens de ruiperiode een handje kunnen helpen om goed en snel door deze periode heen te komen.

Er zijn twee rui-periodes, in het voorjaar en in het najaar. De ontwolhonden worden vaak 2 tot 4 keer per jaar aangeboden in de trimsalon.

De hond gaat weer mooi glanzen als de wol eruit is en wat heel prettig is voor u, “geen haren meer in huis”.

Scheren

Het scheren van een hondScheren betekent niet dat uw hond kaal word, dit wordt wel vaak gedacht.

Met de tondeuse kunnen we hele mooie en leuke modellen maken van enkele millimeters tot enkele centimeters. Heel veel mensen denken dat kort scheren de uitkomst is tegen verharen, stinken en warmte.

Het effect van kort scheren kan zijn dat de vacht veranderd. Veel honden hebben een laagje ondervacht met daarboven de bovenvacht. De problemen komen vaak als de ondervacht beschadigd raakt door het te kort scheren. De structuur wordt anders en hierdoor kan het zijn dat de vacht van uw hond lastiger te onderhouden is.

De vacht wordt dikker en pluiziger, gaat sneller groeien en klitten. De vacht kan van kleur veranderen. Door de extra onderwol die de hond krijgt, gaat de hond veel erger en sneller ruiken.

Uw hond kan gerust geschoren worden mits we boven de ondervacht blijven. Soms zit de vacht zo in de klit dat kort scheren de enige diervriendelijke oplossing is.

Ontklitten

Ontklitten van een hondOntklitten is de hond ontdoen van zijn klitten met behulp van een goede crèmespoeling, borstels, kammen en ontklitspray.

Regelmatig uw hond doorkammen met een slickerborstel en kam voorkomt klitvorming. Vooral het gebied rond en in de oksels, achter de oren en in de liezen klitten het snelst.

Een hond uit de klit houden hoeft niet veel moeite te zijn, als u eens in de drie dagen uw hond volledig uitkamt kan hij nooit zo erg in de klit raken dat de vacht vervilt.

Honden Trimbehandelingen

null

We hebben ervaring in het trimmen van ruim 120 verschillende hondenrassen. Ieder ras heeft zo zijn eigen specifieke vachtbehandeling. Hieronder geven we een korte beschrijving van de meest voorkomende trimbehandelingen welke we bij uw hond(en) kunnen verrichten.

Het aantal rassen wat we hier laten zien, wordt regelmatig aangevuld en/of aangepast. Daardoor is het mogelijk dat het ras van uw hond er (even) niet tussen zit, maar zoals gezegd het honden trimmen doen we bij meer dan 120 verschillende rassen. Zit uw ras er niet bij in deze lijst en wilt u weten wat we voor uw hond kunnen betekenen of heeft u alsnog vragen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Kies hier het ras van uw hond, waarna we een korte beschrijving geven van wat we dan bij uw hond kunnen doen:

Trimbehandeling Berner Sennenhond

Berner Sennen Trimmen

Berner Sennen op de Trimtafel

De Berner Sennen is met zijn imposante verschijning één van de grootste rassen welke met regelmaat onze salon bezoekt. Door het formaat van deze hond past hij maar net in het bad en op de trimtafel.

Afhankelijk van de conditie van de vacht zullen we eerst de Berner Sennen zoveel mogelijk van klitten ontdoen en vooral de haren van de broek, achter de oren en het buikhaar goed uit borstelen. Daarna knippen we de nagels om uitglijden in het bad te voorkomen en maken we extra veel shampoo aan om de Berner Sennen minimaal twee keer te wassen.

Het wassen van de Berner Sennen is een klus op zich. We hanteren speciale was-technieken om ook de onderlaag goed schoon te krijgen en extra klitvorming tijdens het wassen te voorkomen.

Inclusief het laten inweken, het twee keer wassen en daarna goed uitspoelen (om jeuk te voorkomen door achtergebleven zeepresten) van de Berner Sennen neemt al bijna een uur in beslag. Daarna drogen we de Berner Sennen met behulp van een waterblazer.

Door de dikke vacht is ook het drogen een adequaat “klusje” en kan ook tot een uur in beslag nemen. Tijdens het drogen worden nog eventueel aanwezige klitten zichtbaar en worden ook die behandeld.

Berner Sennenhond in Bad
Uitgebreide wasbeurt
Berner Sennen Drogen
Droog blazen
Berner Sennenhond Schoon en Droog
Om door een ringetje te halen...

De fris gewassen Berner Sennen wordt nogmaals helemaal zorgvuldig uitgeborsteld en de laatste klitjes en wol wordt nu verwijderd. Na een intensieve was, blaas en borstel -behandeling zal de Berner Sennen er weer uit zien om door een ringetje te halen (hoewel dat niet zal meevallen…).

De duur van de trimbehandeling is voornamelijk afhankelijk van de vachtconditie en het gedrag van de hond:  3,5 tot 5 uur. Wilt u alleen uw Berner Sennen wassen, een weer mooie frisse look geven, dan kunnen we dat ook voor u doen.

Trimbehandeling Frequentie: we raden u aan om de Berner Sennenhond elke 3-4 maanden te laten trimmen.

Inbegrepen in de behandeling:

null
 Wassen & Drogen  Ja
 Nagels Knippen  Ja
 Oren Controleren & evt. Behandelen  Ja
 Anaalklieren Controleren & evt. Legen  Ja

Advies:

  • Om de Berner Sennen te laten wennen aan het wassen en drogen in de Trimsalon is het raadzaam om de hond vanaf puppy te brengen. Ook is de trimbeurt voor de pup een stuk korter, waardoor de Berner Sennen went aan de (soms lange) trimbehandeling;
  • De vacht wekelijks goed borstelen. Een goed verzorgde vacht beschermd zowel tegen warme (zonnestralen) als tegen koude weersomstandigheden;
  • Is uw Berner Sennen een zwemmer, droog de hond daarna goed, zo voorkomt u “hotspots” (huidonsteking), een waterblazer is daarbij een goed hulpmiddel.

Ook na een regenbui even de hond uitblazen scheelt heel veel nattigheid in huis. Omdat de Berner Sennen een dubbele zeer dikke vacht heeft, duurt het soms wel 2 dagen voor hij droog is waardoor de bekende hondenlucht ontstaat, dit bent u met even uitblazen kwijt net als de losse haren.

Klantervaringen


Afspraak maken ?

null

Wilt u een afspraak maken voor een trimbehandeling van uw hond(en) ? 

Voor het maken van een afspraak zijn we de gehele week (behalve op zondag) telefonisch bereikbaar
vanaf 09:00 tot 17:30uur via 06 – 456 329 15.

U kunt ons ook een berichtje sturen via ons contactformulier:

 06 – 456 329 15
 info@trimsalonsnuit.nl
 
Contactformulier Honden Pagina

Contact Formulier

Aanhef

Uw Hond(en)

 
Nieuwsbrief

Ben je geïntereseerd om bij ons je stageperiode te komen doen, dan verzoeken we je om het daarvoor bestemde fomulier in te vullen.

Deze vindt je hier:

Stageplaats Aanvraag →

Bezig met versturen
 

Voor een professionele vachtbehandeling van uw hond, kat, konijn en/of cavia bent u bij Trimsalon Snuit aan het juiste adres !

null