Lang- & Kortharige Katten in de Trimsalon

Waarom Katten Trimmen ?

null
Pers Peter bij Trimsalon Snuit

Pers Peter

Een kat verzorgt zijn eigen vacht toch… hoor ik u denken.

Sommige katten hebben extra vachtverzorging nodig, omdat zij anders klitten krijgen. Met name tijdens de ruiperiode laat de onderwol los en is de kans op klitten groter. Ook een druk leven van het baasje (minder tijd om te kammen of borstelen) speelt hierbij een rol.

Uw kat kan dan wat extra vachtverzorging gebruiken.

Een kat die veel klitten heeft kan de hele dag pijn hebben. Zowel het aaien als lopen doet pijn en ook het zelf wassen (likken) is pijnlijk. Als de kat geen klitten meer heeft, zullen de pijnklachten verdwijnen. De kat zit dan goed in zijn vel en dit effect is zelfs tijdens de behandeling direct te merken (de kat wordt relaxer) !

Vervilten
Klitten zijn niet alleen pijnlijk, ze kunnen ervoor zorgen dat de vacht gaat vervilten. Bij een vervilte vacht zit een dikke laag klitten aan elkaar en die zitten dan vast op de huid. De ruimte tussen de vacht en de huid zal gaan broeien en zorgt ervoor dat er parasieten (bijv. vlooien en teken) tussen blijven zitten. Dit veroorzaakt enorme jeuk, terwijl de kat niet kan krabben, want de viltlaag zit ertussen. Het krabben zal dan ook nog eens extra pijnlijk zijn.

Welk Ras laten trimmen ?

null

Het is raadzaam om zowel de lang- als kortharige kat regelmatige te laten trimmen. Dit voorkomt niet alleen het klitten of zelfs vervilten van de vacht, maar bespaard u ook veel haar in het huis.

Onderwol bij kat verwijderen om klitten te voorkomen

Onderwol verwijderen

De langharige kat
Deze vacht vraagt de meeste verzorging van de kat en van het baasje. Ze kunnen vaak niet zelf hun gehele vacht goed onderhouden door zich te wassen. Ook laat deze kat zich niet alrijd even makkelijk kammen, waardoor de vachtverzorging er vaak bij in schiet.

Tijdens de ruiperiode laat de onderwol los en kan de langharige kat van de éne op de andere dag in de klit raken. Een tijdig bezoek aan de trimsalon kan dit voorkomen.

De kortharige kat
De wat oudere kat heeft vaak moeite om zichzelf te verzorgen. Ze zijn wat luier en hun lenigheid is afgenomen. Bij de oudere kat zien we dan klit en/of viltvorming over de rug ontstaan. Dit is er meestal goed uit te kammen waardoor de kat zich tevens een stuk prettiger voelt en het zelf wassen weer makkelijker wordt.

De jonge kortharige kat heeft het minst last van klitvorming maar kan veel haar in het huis achter laten. Ook kan deze veel last hebben van braken door het veel binnen krijgen van haren tijdens het wassen.

Zowel de jonge als wat oudere korthaar kan door de ruiperiode heen geholpen worden zodat de kat weer een mooi glanzende, maar niet extreem verharende vacht heeft.

Kat met Overgewicht
Een kat met overgewicht (zowel lang- als kortharige) kan zijn vacht niet meer geheel goed verzorgen om de simpele reden dat zij niet overal goed bij kunnen komen. Voor deze kat is het belangrijk om weer op gewicht te komen en is extra ondersteuning bij de vachtverzorging vaak noodzakelijk.

Katten zijn gevoeliger voor Stress...

null
Trimsalon Snuit Katten Zonder Narcose behandelen

Zonder Narcose

Katten zijn gevoeliger voor stress tijdens de trimbehandeling dan honden. Wij vinden het belangrijk dat uw poes of kater tijdens het bezoek aan de trimsalon zo min mogelijk stress ervaart.

Daarom, is het iedere 2 weken op zaterdag “Kattendag” en zijn honden die dag niet welkom in de salon.

De trimbehandeling doen wij altijd met z’n tweeën. Mijn partner, Fred (door ons, ook wel de ‘kattenfluisteraar’ genoemd) zal uw kat met liefde vasthouden zodat ik me volledig kan concentreren op de trimbehandeling.

 

Zonder Narcose
Katten worden bij ons altijd zonder narcose behandeld (een trimsalon is niet bevoegd om een narcose toe te dienen). Een narcose kan vaak extra stress en misselijkheid met zich meebrengen. De narcose moet enige tijd uitwerken en gedurende die periode zal het dier erg onzeker en daardoor onrustig zijn. De totale behandeling (inclusief de voor en na-periode) duurt dan onnodig extra lang.

Buiten de kosten die u zichzelf bespaard, bespaard u uw kat veel onnodige stress door uw kat te laten trimmen zonder narcose. Van de ruim 350 vaste kattenklantjes kunnen wij er slechts 3 niet doen zonder narcose, die doen we dan in overleg bij de dierenarts waar wij een behandeltafel mogen gebruiken.

Kattenrassen in de Salon

null

Het zal u niet verbazen dat de langharige kat regelmatig in onze trimsalon langs komt. Echter, de kortharige rassen vinden ook hun weg naar onze trimsalon om eens goed geborsteld te worden.

De langharige soort komt regelmatiger, terwijl de kortharige gemiddeld twee keer per jaar (tijdens of voor de ruiperiode) bij ons op bezoek komt.

Volgende tabel toont de top-10 rassen welke in 2020 onze trimsalon bezochten:

Kattenrassen in de Salon
1 - Maine Coon (28%)
2 - Europees Korthaar (23%)
3 - Pers (15%)
4 - Ragdoll (12%)
5 - Brits Korthaar (9%)
6 - Noorse Boskat (7%)
7 - Heilige Birmaan (2%)
8 - Brits Langhaar (2%)
9 - Siberische Langhaar (1%)
10 - Selkirk Rex (1%)
Kattenrassen in de trimsalon
Rasverdeling 2020

Afspraak maken ?

null

Wilt u een afspraak maken voor een trimbehandeling van uw kat(ten) ? 

Voor het maken van een afspraak zijn we de gehele week (behalve op zondag) telefonisch bereikbaar
vanaf 09:00 tot 17:30uur via 06 – 456 329 15.

U kunt ons ook een berichtje sturen via ons contactformulier:

Contact Katten

Uw Kat(ten)

Ik heb de Corona Maatregelen van Trimsalon Snuit gelezen en zal deze in acht nemen. *

Corona Maatregelen:

Ook wij nemen de adviezen van het RIVM en overige instanties serieus en verzoeken u het volgende in acht te nemen.

Algemeen

  • houd het breng en ophaal -moment van uw  huisdier zo kort mogelijk en draag een mondkapje;
  • is er al een klant binnen, verzoeken we u om even buiten te wachten;
  • houd rekening met een afstand van 1,5 meter tussen uzelf, evt. overige klanten en ons;
  • geef uw wensen Telefonisch, per WhatsApp, per E-mail of ons contactformulier van te voren door;
  • vervolgafspraken gelieve op dezelfde manier in te plannen;
  • heeft u (lichte) koorts of bent u verkouden, verzoeken we u de geplande afspraak te verzetten.

Honden

  • we verzoeken u kleine honden bij het brengen zelf in één van onze benches te plaatsen en bij het ophalen er zelf weer uit te halen. Grotere honden kunt u aan één van onze trimtafels vastmaken;
  • komt u langs voor het alleen knippen van de nagels, verzoeken wij u om buiten te wachten.

Katten

  • breng uw kat/poes in een reismand of transportbox. Zet deze direct bij binnenkomst in de salon op de grond zodat wij die zonder enig contactmoment van u kunnen overnemen. Bij het ophalen plaatsen wij de reismand/transportbox dan weer op dezelfde plaats zodat u uw kat ook weer zonder contactmoment kunt meenemen. Katten welke niet op deze manier gebracht en gehaald kunnen worden, kunnen we dan ook helaas niet behandelen;
  • komt u langs voor het alleen knippen van de nagels, verzoeken wij u om buiten te wachten.

Onze klanten, onze medewerkers en wijzelf vragen om uw begrip en medewerking. Zo beschermen we uzelf en elkaar.

Met vriendelijke groet, Team Trimsalon Snuit

Corona Maatregelen

U heeft aangegeven het niet eens te zijn met onze Corona maatregelen. Helaas kunnen we dan geen afspraak inplannen.

Bezig met versturen

Voor een professionele vachtbehandeling van uw hond, kat, konijn en/of cavia bent u bij Trimsalon Snuit aan het juiste adres !

null