Trimbehandeling Berner Sennenhond

Berner Sennen Trimmen

Berner Sennen op de Trimtafel

De Berner Sennen is met zijn imposante verschijning één van de grootste rassen welke met regelmaat onze salon bezoekt. Door het formaat van deze hond past hij maar net in het bad en op de trimtafel.

Afhankelijk van de conditie van de vacht zullen we eerst de Berner Sennen zoveel mogelijk van klitten ontdoen en vooral de haren van de broek, achter de oren en het buikhaar goed uit borstelen. Daarna knippen we de nagels om uitglijden in het bad te voorkomen en maken we extra veel shampoo aan om de Berner Sennen minimaal twee keer te wassen.

Het wassen van de Berner Sennen is een klus op zich. We hanteren speciale was-technieken om ook de onderlaag goed schoon te krijgen en extra klitvorming tijdens het wassen te voorkomen.

Inclusief het laten inweken, het twee keer wassen en daarna goed uitspoelen (om jeuk te voorkomen door achtergebleven zeepresten) van de Berner Sennen neemt al bijna een uur in beslag. Daarna drogen we de Berner Sennen met behulp van een waterblazer.

Door de dikke vacht is ook het drogen een adequaat “klusje” en kan ook tot een uur in beslag nemen. Tijdens het drogen worden nog eventueel aanwezige klitten zichtbaar en worden ook die behandeld.

Berner Sennenhond in Bad
Uitgebreide wasbeurt
Berner Sennen Drogen
Droog blazen
Berner Sennenhond Schoon en Droog
Om door een ringetje te halen...

De fris gewassen Berner Sennen wordt nogmaals helemaal zorgvuldig uitgeborsteld en de laatste klitjes en wol wordt nu verwijderd. Na een intensieve was, blaas en borstel -behandeling zal de Berner Sennen er weer uit zien om door een ringetje te halen (hoewel dat niet zal meevallen…).

De duur van de trimbehandeling is voornamelijk afhankelijk van de vachtconditie en het gedrag van de hond:  3,5 tot 5 uur. Wilt u alleen uw Berner Sennen wassen, een weer mooie frisse look geven, dan kunnen we dat ook voor u doen.

Trimbehandeling Frequentie: we raden u aan om de Berner Sennenhond elke 3-4 maanden te laten trimmen.

Inbegrepen in de behandeling:

null
 Wassen & Drogen  Ja
 Nagels Knippen  Ja
 Oren Controleren & evt. Behandelen  Ja
 Anaalklieren Controleren & evt. Legen  Ja

Advies:

  • Om de Berner Sennen te laten wennen aan het wassen en drogen in de Trimsalon is het raadzaam om de hond vanaf puppy te brengen. Ook is de trimbeurt voor de pup een stuk korter, waardoor de Berner Sennen went aan de (soms lange) trimbehandeling;
  • De vacht wekelijks goed borstelen. Een goed verzorgde vacht beschermd zowel tegen warme (zonnestralen) als tegen koude weersomstandigheden;
  • Is uw Berner Sennen een zwemmer, droog de hond daarna goed, zo voorkomt u “hotspots” (huidonsteking), een waterblazer is daarbij een goed hulpmiddel.

Ook na een regenbui even de hond uitblazen scheelt heel veel nattigheid in huis. Omdat de Berner Sennen een dubbele zeer dikke vacht heeft, duurt het soms wel 2 dagen voor hij droog is waardoor de bekende hondenlucht ontstaat, dit bent u met even uitblazen kwijt net als de losse haren.

Klantervaringen