Trimbehandeling Golden Retriever

Trimbehandeling Golden Retreiver

Baasje komt zo…

Voordat we met de trimbehandeling starten, borstelen en kammen we het haar eerst los en verwijderen eventuele klitten. De Golden wordt eerst helemaal getrimd voordat hij in bad gaat. Voordat de Golden in bad gaat knippen we de nagels. Na het wassen wordt de hond goed uitgeblazen om alle nog los zittende haren te verwijderen. Na de behandeling kijken we dan nog de oren na en maken eventueel de oorschelp(en) schoon.

Het geheim van het goed trimmen van de Golden Retriever is zo min mogelijk haar te verwijderen en toch een mooi resultaat te krijgen. Donkere Golden’s zijn moeilijker te trimmen dan de lichtere Golden’s, ieder knipje teveel veroorzaakt lichte plekken in de vacht waar de onderwol doorheen komt.

De duur van de trimbehandeling is afhankelijk van het model; showmodel of huishonden model. Dit varieert tussen de 2.5 tot 3,5 uur.

Trimbehandeling Golden Retriever Frequentie: we raden u aan om de Golden elke 12 weken te laten trimmen.

Inbegrepen in de behandeling:

null
 Wassen & Drogen  Ja
 Nagels Knippen  Ja
 Oren Controleren & evt. Behandelen  Ja
 Anaalklieren Controleren & evt. Legen  Ja

Advies

  • Om de vacht van de Golden in conditie te houden moet deze regelmatig gekamd en geborsteld worden, waarbij extra aandacht moet worden besteed aan de plekken waar makkelijk klitvorming optreedt. Dat zijn de haren aan de achterbenen, onder de oksels en achter de oren;
  • Wij raden iedere Golden eigenaar aan een waterblazer aan te schaffen, hier zult u heel veel plezier aan beleven;
  • Blaas 1x in de week de hond met de blazer lekker uit, en u zult versteld staan van het stof dat er wekelijks uitgeblazen wordt.

Ook na een regenbui of lekkere zwempartij even de hond uitblazen scheelt heel veel nattigheid in huis. Omdat de Golden een dubbele vacht heeft duurt het soms wel 2 dagen voor hij droog is waardoor de bekende hondenlucht ontstaat, dit bent u met even uitblazen kwijt net als de losse haren.